RECOMEX. Resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern

dt. 14 setembre 202110:0013:15
  • Cursos i tallers
  • Jornades i Xerrades

Presentació

En aquesta jornada es posarà especial èmfasi en novetats i innovacions que hi ha al mercat i que  oden ser una oportunitat per al sector. Part de la informació que es presenta s’ha obtingut en el  marc de les següents actuacions o projectes:
- MILLOR-PÈSOL.
- Foment del desherbatge mecànic en cereals d’hivern.
- Estratègies de mitigació de la sequera en blat fariner. (Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del PDR de Catalunya 2014-2020).
- Foment de la producció d’ordi, blat de moro, userda i oleagi-noses en producció ecològica per l’alimentació dels animals.
- Agricultura de precisió per la millora de la producció i qualitat del cereal d’hivern i la seva sostenibilitat. (Operació 16.01.01 de Cooperació per a la Innovació del PDR de Catalunya 2014-2020).
- PECT Motors pel Segarra-Garrigues.
- Plans per la millora de la fertilització agrària.

Programa
10.00 h Benvinguda i presentació de la jornada
Sr. Josep Usall, director general de l’IRTA.
10.15 h BLOC 1. Protecció dels cultius i canvi climàtic
 Contribució del material vegetal a la sostenibilitat
 Estratègies de mitigació de la sequera en blat fariner
 Desherbatge mecànic de precisió
 Impacte de les barreges de productes fitosanitaris sobre els pol·linitzadors

11.00 h BLOC 2. Gestió de la fertilització
 Planificar la fertilització, un nou requeriment cap a la sostenibilitat
 Com establir zones amb necessitats de fertilització homogènia
 Equips d’aplicació variable de fertilitzants, present i futur
 Com utilitzar de forma eficient els nutrients dels derivats dels purins
11.45 h Pausa
11.50 h BLOC 3. Millora de la biodiversitat
 Fauna auxiliar
 Bandes florals
 Biodiversitat al sòl
12.35 h BLOC 4. Cultiu ecològic
 Aptitud de les varietats de cereals d’hivern en ecològic
 Associació del blat amb lleguminoses
 Problemàtiques associades al cutliu de colza en ecològic
13.10 h Cloenda de la jornada

Les ponències aniran a càrrec de la Sra. Rosa Bisa, ADV Valls del Corb; Sra. Ingrid Pou, Coop. Agrícola Castelló d’Empúries; Sr. Manel Cunill, Coop. Agrària del Vallès; Sr. Ruben Masnou,  AGROCAT; Sr. Jordi Bosch, CREAF; Sr. Josep Ma Llenes, Sr. Àlex Estadella, Sra. Núria Canut i Sr. Jordi Tugues, DACC; Sra. Roser Sayeras, Sra. Marta da Silva, Sr. Joan Serra, Sr. Francesc Domingo, Sra. Elena González, Sra. Judit Vallverdú, Sr. Joan Fañé, Sr. Francesc Prenafeta, Sr. Jordi Doltra i Sr. Josep Anton Betbesé, IRTA; Sr. Luís Miranda, Syngenta; Sr. Xavier Pons i Sr. Josep Ma Montull, UDL.

Inscripcions

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

  • Pallars Sobirà

Modalitat de l'esdeveniment: 

Online
Adreça:
Afegeix al teu calendari 2021-09-14 10:00:00 2021-09-14 13:15:00 Europe/Madrid RECOMEX. Resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern Presentació En aquesta jornada es posarà especial èmfasi en novetats i innovacions que hi ha al mercat i que  oden ser una oportunitat per al sector. Part de la informació que es presenta s’ha obtingut en el  marc de les següents actuacions o projectes: - MILLOR-PÈSOL. - Foment del desherbatge mecànic en cereals d’hivern. - Estratègies de mitigació de la sequera en blat fariner. (Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del PDR de Catalunya 2014-2020). - Foment de la producció d’ordi, blat de moro, userda i oleagi-noses en producció ecològica per l’alimentació dels animals. - Agricultura de precisió per la millora de la producció i qualitat del cereal d’hivern i la seva sostenibilitat. (Operació 16.01.01 de Cooperació per a la Innovació del PDR de Catalunya 2014-2020). - PECT Motors pel Segarra-Garrigues. - Plans per la millora de la fertilització agrària. Programa 10.00 h Benvinguda i presentació de la jornada Sr. Josep Usall, director general de l’IRTA. 10.15 h BLOC 1. Protecció dels cultius i canvi climàtic  Contribució del material vegetal a la sostenibilitat  Estratègies de mitigació de la sequera en blat fariner  Desherbatge mecànic de precisió  Impacte de les barreges de productes fitosanitaris sobre els pol·linitzadors 11.00 h BLOC 2. Gestió de la fertilització  Planificar la fertilització, un nou requeriment cap a la sostenibilitat  Com establir zones amb necessitats de fertilització homogènia  Equips d’aplicació variable de fertilitzants, present i futur  Com utilitzar de forma eficient els nutrients dels derivats dels purins 11.45 h Pausa 11.50 h BLOC 3. Millora de la biodiversitat  Fauna auxiliar  Bandes florals  Biodiversitat al sòl 12.35 h BLOC 4. Cultiu ecològic  Aptitud de les varietats de cereals d’hivern en ecològic  Associació del blat amb lleguminoses  Problemàtiques associades al cutliu de colza en ecològic 13.10 h Cloenda de la jornada Les ponències aniran a càrrec de la Sra. Rosa Bisa, ADV Valls del Corb; Sra. Ingrid Pou, Coop. Agrícola Castelló d’Empúries; Sr. Manel Cunill, Coop. Agrària del Vallès; Sr. Ruben Masnou,  AGROCAT; Sr. Jordi Bosch, CREAF; Sr. Josep Ma Llenes, Sr. Àlex Estadella, Sra. Núria Canut i Sr. Jordi Tugues, DACC; Sra. Roser Sayeras, Sra. Marta da Silva, Sr. Joan Serra, Sr. Francesc Domingo, Sra. Elena González, Sra. Judit Vallverdú, Sr. Joan Fañé, Sr. Francesc Prenafeta, Sr. Jordi Doltra i Sr. Josep Anton Betbesé, IRTA; Sr. Luís Miranda, Syngenta; Sr. Xavier Pons i Sr. Josep Ma Montull, UDL. Inscripcions Pallars Sobirà

Organitzadors

imatge de Reactivació Socioeconòmica Covid19