Eficiència energètica als edificis: rellevància, inversions i ajuts

dj. 23 setembre 202111:0013:15
  • Cursos i tallers
  • Jornades i Xerrades

Presentació
Malgrat que l’eficiència energètica sempre ha estat important (“La font d’energia més econòmica i neta és la que no s’ha de utilitzar”), al llarg dels següents anys agafarà encara més protagonisme degut a la quantitat d’ajuts que es rebran en matèria d’eficiència energètica als edificis.
Per això, cal estar preparats, saber per què és important treballar aquesta temàtica, tenir en ment actuacions que es poden fer per ser més eficients i quantificar l’estalvi energètic que es pot assolir mitjançant determinades inversions.
Aquesta jornada interpel·la a les administracions que lideren la transició energètica a nivell municipal, a les empreses que vegin els seus edificis com actius que només generen despesa econòmica i a la ciutadana que veu aquesta temàtica com una assignatura més per augmentar la seva cultura energètica.

Programa
11.00 h Obertura de la sala virtual
11.05 h Benvinguda a la jornada
Sra. Teresa Fuentes, gerent de l’Associació Leader de Ponent.
11.10 h La importància de l’eficiència energètica als edificis
Sra. Esther Izquierdo, presidenta del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC).
11.30 h Actuacions per millorar l’eficiència energètica als edificis
Sra. Emma Santacana, enginyera a l’Agència de l’Energia de Barcelona.
11.50 h Arquitectura i mecanismes per certificar l’eficiència energètica
Sr. Josep Bunyesc, fundador de Bunyesc – Arquitectura eficient.
12.10 h Línia d’ajut per la millora de l’eficiència energètica en edificis
Sra. Ainhoa Mata, cap d’unitat d’Edificis de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN).
12.25 h Diagnosi de la situació energètica a les comarques de Lleida
Sr. Toni Cantero, tècnic de transició energètica a l’Associació Leader de Ponent.
12.40 h Línies d’ajut per a Certificacions d’Eficiència Energètica (CEE) en equipaments municipals
Sra. Teresa Botargues, assessora del patronat de promoció econòmica de la Diputació de Lleida.
12.55 h Torn de preguntes
13.15 h Cloenda de la jornada

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

  • Pallars Sobirà

Modalitat de l'esdeveniment: 

Online
Adreça:

Telèfon de contacte: 

973 44 89 33

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2021-09-23 11:00:00 2021-09-23 13:15:00 Europe/Madrid Eficiència energètica als edificis: rellevància, inversions i ajuts Presentació Malgrat que l’eficiència energètica sempre ha estat important (“La font d’energia més econòmica i neta és la que no s’ha de utilitzar”), al llarg dels següents anys agafarà encara més protagonisme degut a la quantitat d’ajuts que es rebran en matèria d’eficiència energètica als edificis. Per això, cal estar preparats, saber per què és important treballar aquesta temàtica, tenir en ment actuacions que es poden fer per ser més eficients i quantificar l’estalvi energètic que es pot assolir mitjançant determinades inversions. Aquesta jornada interpel·la a les administracions que lideren la transició energètica a nivell municipal, a les empreses que vegin els seus edificis com actius que només generen despesa econòmica i a la ciutadana que veu aquesta temàtica com una assignatura més per augmentar la seva cultura energètica. Programa 11.00 h Obertura de la sala virtual 11.05 h Benvinguda a la jornada Sra. Teresa Fuentes, gerent de l’Associació Leader de Ponent. 11.10 h La importància de l’eficiència energètica als edificis Sra. Esther Izquierdo, presidenta del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC). 11.30 h Actuacions per millorar l’eficiència energètica als edificis Sra. Emma Santacana, enginyera a l’Agència de l’Energia de Barcelona. 11.50 h Arquitectura i mecanismes per certificar l’eficiència energètica Sr. Josep Bunyesc, fundador de Bunyesc – Arquitectura eficient. 12.10 h Línia d’ajut per la millora de l’eficiència energètica en edificis Sra. Ainhoa Mata, cap d’unitat d’Edificis de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN). 12.25 h Diagnosi de la situació energètica a les comarques de Lleida Sr. Toni Cantero, tècnic de transició energètica a l’Associació Leader de Ponent. 12.40 h Línies d’ajut per a Certificacions d’Eficiència Energètica (CEE) en equipaments municipals Sra. Teresa Botargues, assessora del patronat de promoció econòmica de la Diputació de Lleida. 12.55 h Torn de preguntes 13.15 h Cloenda de la jornada Pallars Sobirà

Organitzadors

imatge de Reactivació Socioeconòmica Covid19