XERRADA “El document de voluntats anticipades”

dc. 20 Novembre 201917:3019:00
  • Jornades i Xerrades

El document de voluntats anticipades (DVA), també denominat testament vital, és un document dirigit al metge o metgessa responsable, en el qual una persona major d'edat, amb capacitat suficient i de manera lliure, expressa les instruccions a tenir en compte quan es trobi en una situació en què les circumstàncies no li permetin expressar personalment la seva voluntat.

El document també serveix per designar un representant que actuï com a interlocutor o interlocutora vàlid o vàlida amb el metge o l'equip sanitari, en el cas que no pugui expressar la seva voluntat per ella mateixa. Aquest document s'ha de formalitzar, a través de notari o davant de tres testimonis.

Cal incorporar aquest document a la història clínica del pacient.

Per tal de facilitar-ne l'accés als metges que l'han de tenir en compte, el DVA es pot inscriure al Registre de voluntats anticipades del Departament de Salut. D'aquesta manera el document queda incorporat a la història clínica compartida dels pacients i també pot ser visualitzat a la resta de l'Estat espanyol.

La xerrada per donar informació sobre el DVA anirà a càrrec de professionals de l’Àrea Bàsica de Salut del Pallars Sobirà, i ha estat organitzada per serveis socials amb el suport de l’Associació de Jubilats de Tírvia i la Coma; es tracta d’una activitat gratuïta, sense necessitat d’inscripció prèvia i oberta al públic en general.

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

  • Tírvia

Telèfon de contacte: 

973620107

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2019-11-20 17:30:00 2019-11-20 19:00:00 Europe/Madrid XERRADA “El document de voluntats anticipades” El document de voluntats anticipades (DVA), també denominat testament vital, és un document dirigit al metge o metgessa responsable, en el qual una persona major d'edat, amb capacitat suficient i de manera lliure, expressa les instruccions a tenir en compte quan es trobi en una situació en què les circumstàncies no li permetin expressar personalment la seva voluntat. El document també serveix per designar un representant que actuï com a interlocutor o interlocutora vàlid o vàlida amb el metge o l'equip sanitari, en el cas que no pugui expressar la seva voluntat per ella mateixa. Aquest document s'ha de formalitzar, a través de notari o davant de tres testimonis. Cal incorporar aquest document a la història clínica del pacient. Per tal de facilitar-ne l'accés als metges que l'han de tenir en compte, el DVA es pot inscriure al Registre de voluntats anticipades del Departament de Salut. D'aquesta manera el document queda incorporat a la història clínica compartida dels pacients i també pot ser visualitzat a la resta de l'Estat espanyol. La xerrada per donar informació sobre el DVA anirà a càrrec de professionals de l’Àrea Bàsica de Salut del Pallars Sobirà, i ha estat organitzada per serveis socials amb el suport de l’Associació de Jubilats de Tírvia i la Coma; es tracta d’una activitat gratuïta, sense necessitat d’inscripció prèvia i oberta al públic en general. TIRVIA

Inscrits

imatge de Serveis Socials Pallars Sobirà

Organitzadors

imatge de Serveis Socials Pallars Sobirà