Primer dia del projecte Activa't

Avui ha començat a Sort la primera sessió del projecte Activa't (Projecte per la millora de l'ocupació juvenil al Pallars Sobirà impulsat pel Consell Comarcal, EduXarxa i Montanyanes i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil) en la qual els 14 joves participants han revisat la seva trajectòria personal i professional amb dinàmiques i exercicis molt pràctics i amb un assessorament professional. Els joves han destacat l'interès per un projecte que a banda d'oferir-los una formació, vetlla per aspectes personals i per una proposta docent que parteix de la seva pròpia realitat i experiència.

El curs preveu 23 sessions comunes on treballar competències transversals amb el propòsit de definir un full de ruta professional / personal de cadascún dels i les joves, complementat amb una formació específica de 60h en la qual la meitat del grup de joves participarà en una proposta formativa que gira a l'entorn del sector Turístic de Muntanya i l'altra meitat en una proposta que gira entorn del sector Agroalimentari de Muntanya, en ambdós casos de la mà d'experts i professionals del sector de l'entorn proper (com Mariano Gonzalvo, Laia Espasa, Oriol Pallarès) o referents dels sectors en l'àmbit català (com Pau Canaleta, Jordi Casassayas, Sílvia Lafarga entre altres).

El projecte que preveu unes pràctiques en empreses i la inserció dels joves al territori, a més d'un incentiu a la participació de 150€/mes, ha començat amb una plaça vacant per una baixa d'última hora. Ara la prioritat dels impulsors del projecte és també trobar un/a jove que pugui aprofitar aquesta gran oportunitat de formació amb opció de feina mentre hi siguin a temps, doncs no es podrà incorporar nous participants al curs un cop vençut el 25% del curs, termini que acaba a finals de mes de març. Els/les interessats/des poden adreçar-se al web del projecte http://activat.pallarssobira.cat o trucant al 973 620 999 / 638 72 39 50 o escrivint a [email protected]

 

Un grup molt potent, molt "canyeru" i participatiu s'ha format a partir de 15 joves disposats a aprendre, compartir i enriquir-se, amb moltes ganes de fer del Pallars un lloc per viure i treballar. Comença una nova aventura, Activa't. 

Alba Martínez Graupera - Formadora, i Tècnica tutora i d'inserció juvenil del projecte Activa't

 

Interessant, ja que no només es treballarà el temari laboral escollit sinó que també la pròpia persona dins i fora l'àmbit laboral i això, el tema personal/emocional és una cosa que en la majoria d'estudis se sol passar per alt

Dora

 

Per a mi a estat un matí fenomenal la veritat... Aquest curs promet moltíssim i a més a més hi ha molt bon companyerisme!                        
Ha estat un bon començament del curs!

Andrés

 

Per a mi aquest primer dia de classe a estat molt productiu i m'ha servit per conèixer als nous companys. El tracte entre professors i alumnes de luxe!

Aleix

 

M'ha semblat bé, tot i que en un sol dia, em sembla poc per donar una opinió personal elaborada. Som gent molt diferent i crec que serem un grup divertit i donarà bastant joc... Sobre els formadors, només hem tingut un primer contacte amb una d'elles i la veritat, molt autèntica!! Les classes molt ben impartides...col·laboratives, molt de joc i molt imparcial!

Aida