Doc del Mes: "Over the Limit" a Sort

dc. 26 setembre 201820:0022:00
 • Activitat Jove
 • Cinema i vídeo

SINÒPSI

La Rita Mamun, amb només 20 anys, és una atleta russa d’elit en gimnàstica rítmica que ha arribat al moment crucial de la seva carrera esportiva. Aviat es retirarà, però el seu objectiu final és convertir-se en campiona olímpica. Aquesta serà la seva última oportunitat per fer realitat el seu gran somni d’aconseguir l’or als Jocs Olímpics de Brasil. Quin és el preu que els i les atletes estan disposats a pagar per assolir l’èxit?

“No ets un ésser humà, ets una atleta!” A través dels seus entrenaments, veiem les dures relacions que s’estableixen entre entrenadors i atletes per arribar a l’èxit i la pressió física i mental a la qual es veuen sotmeses les atletes d’elit.

Aquest és el retrat d’una jove atleta que lluita per aconseguir el que ambiciona mentre ha de complir les expectatives de l’exigent sistema oficial d’entrenament rus i deixar de banda la vida personal.

SOBRE LA DIRECCIÓ (MARTA PRUS)

Marta Prus és una documentalista polonesa, graduada en direcció de documentals a l’Andrzej Wajda Master School. Durant lainfància, va ser membre de l’equip polonès de gimnàstica rítmica durant 7 anys. Posteriorment va ser ballarina al Hanna Kamińska Dance Studio, fundada a la National Ballet School de Varsòvia. Over The Limit és la seva pel·lícula de debut.

FITXA TÈCNICA

 • ANY: 2017
 • DIRECTOR: Marta Prus
 • DURADA: 74 min
 • PAIS: Alemanya, Finlandia, Polonia 
 • IDIOMA: VO en rus subtitulada en català

PREMIS I FESTIVALS

 • Premi a millor direcció novell, ZagrebDox. Croàcia, 2017
 • Menció d’honor a CinéDoc Tbilisi. Geòrgia, 2018
 • Secció oficial, One World Film Fest. República Txeca, 2017
 • Secció oficial, IDFA. Països Baixos, 2017
 • Secció oficial, Festival Ambulante.Mèxic, 2017
 • Secció oficial, Visions du Reel. Suïssa, 2017
 • Secció oficial. DocsBarcelona. Espanya, 2018

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

 • Sort

Web extern per a més informació: 

Telèfon de contacte: 

973620999

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2018-09-26 20:00:00 2018-09-26 22:00:00 Europe/Madrid Doc del Mes: "Over the Limit" a Sort SINÒPSI La Rita Mamun, amb només 20 anys, és una atleta russa d’elit en gimnàstica rítmica que ha arribat al moment crucial de la seva carrera esportiva. Aviat es retirarà, però el seu objectiu final és convertir-se en campiona olímpica. Aquesta serà la seva última oportunitat per fer realitat el seu gran somni d’aconseguir l’or als Jocs Olímpics de Brasil. Quin és el preu que els i les atletes estan disposats a pagar per assolir l’èxit? “No ets un ésser humà, ets una atleta!” A través dels seus entrenaments, veiem les dures relacions que s’estableixen entre entrenadors i atletes per arribar a l’èxit i la pressió física i mental a la qual es veuen sotmeses les atletes d’elit. Aquest és el retrat d’una jove atleta que lluita per aconseguir el que ambiciona mentre ha de complir les expectatives de l’exigent sistema oficial d’entrenament rus i deixar de banda la vida personal. SOBRE LA DIRECCIÓ (MARTA PRUS) Marta Prus és una documentalista polonesa, graduada en direcció de documentals a l’Andrzej Wajda Master School. Durant lainfància, va ser membre de l’equip polonès de gimnàstica rítmica durant 7 anys. Posteriorment va ser ballarina al Hanna Kamińska Dance Studio, fundada a la National Ballet School de Varsòvia. Over The Limit és la seva pel·lícula de debut. FITXA TÈCNICA ANY: 2017 DIRECTOR: Marta Prus DURADA: 74 min PAIS: Alemanya, Finlandia, Polonia  IDIOMA: VO en rus subtitulada en català PREMIS I FESTIVALS Premi a millor direcció novell, ZagrebDox. Croàcia, 2017 Menció d’honor a CinéDoc Tbilisi. Geòrgia, 2018 Secció oficial, One World Film Fest. República Txeca, 2017 Secció oficial, IDFA. Països Baixos, 2017 Secció oficial, Festival Ambulante.Mèxic, 2017 Secció oficial, Visions du Reel. Suïssa, 2017 Secció oficial. DocsBarcelona. Espanya, 2018 Sort

Inscrits

imatge de Alba joventut

Organitzadors

imatge de OficinaJove Pallars Sobirà