Doc del Mes: MACHINES a Esterri d'Àneu

dj. 11 gener 201820:0022:00
 • Cinema i vídeo
 • Altres

SINÒPSIS

Hipnòtica, laberíntica i desoladora. Milers de treballadors exhausts, interminables jornades laborals de 12 hores i una immensa fàbrica tèxtil a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de  l’Índia. La càmera viatja lleugera pels passadissos d’aquest submon invisible, on humans i màquines són la mateixa cosa.

El cineasta Rahul Jain debuta amb una obra valenta i personal. Les curtes converses que manté amb els treballadors ens descol·loquen i afegeixen una nova capa de lectura a un film que va més enllà de la denúncia de l’explotació laboral. Observem, incrèduls, una realitat dramàtica que ens atrapa per la seva esplendor sonora i visual.

Una mirada dura, i a la vegada d’una sensibilitat extraordinària, a l’explotació dels treballadors a les fàbriques dels països en vies de desenvolupament, que ens obliga a replantejar-nos si les dinàmiques productives del món en què vivim són les més idònies.

SOBRE LA DIRECCIÓ (RAHUL JAIN)

Rahul Jain és un director de documentals nascut a Nova Delhi, criat a l’Himàlaia i educat als Estat Units. Recentment es va graduar amb una llicenciatura en Belles Arts de Cinema i Vídeo a l’Institut d’Arts de Califòrnia i actualment està estudiant un màster d’escriptura sobre Estètica i Política. S’interessa per la distància, l’alteritat i la quotidianitat. Machines és el seu primer llargmetratge documental.

PREMIS I FESTIVALS

 • IDFA - Països Baixos, 2016
 • Docpoint Talinn - Estònia, 2016
 • CPH:DOX Copenhagen International Documentary Film Festival - Dinamarca, 2016
 • Vilnius International Film Festival KINO PAVASARIS - Lituània, 2016
 • Ljubljana Documentary Film Festival - Eslovènia, 2016
 • Sofia IFF - Bulgària, 2016
 • DocuDays Ukraine - Ucraïna, 2016
 • Docpoint Helsinki - Finlàndia, 2016
 • Frames of Representation @ ICA London - Regne Unit, 2016
 • Doc Fortnight, MoMA’s International Festival of Nonfiction Film and Media - Estats Units, 2017
 • it's all true IDF - Brazil, 2016
 • ONE WORLD FESTIVAL / People in Need Czech Republic / Get your Audience program - República Txeca, 2017
 • “Human Values Award” of the hellenic parliament @ Thessaloniki DFF - Grècia, 2016
 • Fipresci Award @ Thessaloniki DFF - Grècia, 2016
 • International Jury Award @ Thessaloniki DFF - Grècia, 2016
 • World Cinema Documentary Special Jury Award for Excellence in Cinematography, Sundance - Estats Units, 2017

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

 • Sort

Web extern per a més informació: 

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2018-01-11 20:00:00 2018-01-11 22:00:00 Europe/Madrid Doc del Mes: MACHINES a Esterri d'Àneu SINÒPSIS Hipnòtica, laberíntica i desoladora. Milers de treballadors exhausts, interminables jornades laborals de 12 hores i una immensa fàbrica tèxtil a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de  l’Índia. La càmera viatja lleugera pels passadissos d’aquest submon invisible, on humans i màquines són la mateixa cosa. El cineasta Rahul Jain debuta amb una obra valenta i personal. Les curtes converses que manté amb els treballadors ens descol·loquen i afegeixen una nova capa de lectura a un film que va més enllà de la denúncia de l’explotació laboral. Observem, incrèduls, una realitat dramàtica que ens atrapa per la seva esplendor sonora i visual. Una mirada dura, i a la vegada d’una sensibilitat extraordinària, a l’explotació dels treballadors a les fàbriques dels països en vies de desenvolupament, que ens obliga a replantejar-nos si les dinàmiques productives del món en què vivim són les més idònies. SOBRE LA DIRECCIÓ (RAHUL JAIN) Rahul Jain és un director de documentals nascut a Nova Delhi, criat a l’Himàlaia i educat als Estat Units. Recentment es va graduar amb una llicenciatura en Belles Arts de Cinema i Vídeo a l’Institut d’Arts de Califòrnia i actualment està estudiant un màster d’escriptura sobre Estètica i Política. S’interessa per la distància, l’alteritat i la quotidianitat. Machines és el seu primer llargmetratge documental. PREMIS I FESTIVALS IDFA - Països Baixos, 2016 Docpoint Talinn - Estònia, 2016 CPH:DOX Copenhagen International Documentary Film Festival - Dinamarca, 2016 Vilnius International Film Festival KINO PAVASARIS - Lituània, 2016 Ljubljana Documentary Film Festival - Eslovènia, 2016 Sofia IFF - Bulgària, 2016 DocuDays Ukraine - Ucraïna, 2016 Docpoint Helsinki - Finlàndia, 2016 Frames of Representation @ ICA London - Regne Unit, 2016 Doc Fortnight, MoMA’s International Festival of Nonfiction Film and Media - Estats Units, 2017 it's all true IDF - Brazil, 2016 ONE WORLD FESTIVAL / People in Need Czech Republic / Get your Audience program - República Txeca, 2017 “Human Values Award” of the hellenic parliament @ Thessaloniki DFF - Grècia, 2016 Fipresci Award @ Thessaloniki DFF - Grècia, 2016 International Jury Award @ Thessaloniki DFF - Grècia, 2016 World Cinema Documentary Special Jury Award for Excellence in Cinematography, Sundance - Estats Units, 2017 Sort

Organitzadors