Carnet d'alberguista, ISIC, ITIC, IYTC i Carnet Jove

Consulta la informació per als carnets següents (actualitzada el 01.03.2017):

Carnets d'alberguista

El Carnet d'Alberguista t'obre les portes als albergs de la XANASCAT. Alhora, et permet gaudir de les més de 4.000 instal·lacions de la International Youth Hostel Federation (IYHF) situades als principals indrets turístics del món. 

Des de la Xanascat volem donar un valor afegit als nostres usuaris i premiar la seva fidelitat a través d'un Carnet d'alberguista ple d'avantatges. El Carnet dóna accés a nombrosos descomptes i ofertes en tots aquells àmbits vinculats al món de l'alberguisme que es poden dur a terme al territori català: turisme, esport, aventura, oci, cultura, art, gastronomia, diversió.... Sens dubte, el carnet d'alberguista et resultarà imprescindible en tots els teus viatges i és per això que caldrà que consultis els nous avantatges que contínuament s'aniran incorporant. 

Validesa: El període de validesa dels carnets és d'un any des de la data d'expedició. 

Tràmit online: Ara el pots sol·licitar online!

Carnet d'alberguista jove

Adreçat a joves de 14 a 29 anys (ambdós inclosos). Els menors de 14 NO necessiten disposar del carnet, estan exempts. 

Documentació que cal presentar: 

Preu: 5€ 

Carnet d'alberguista d'adult

Adreçat a usuaris a partir de 30 anys (sense límit d’edat) 

Documentació que cal presentar: 

 • Document d’identitat legalment constituït de l’usuari, DNI, NIE o passaport original, o en el seu defecte una fotocòpia del mateix. 

Preu: 10€ 

Carnet d'alberguista de grup

Adreçat a tot tipus de grup, organització o associació format per 10 o més persones. El carnet s’emetrà preferentment a nom de l’organització, associació o grup però es pot emetre a nom de la persona física responsable del grup que haurà de ser major d’edat. Serà necessari presentar el CIF de l’entitat o NIF del responsable en la entrada a l’alberg i facilitar al personal de l’alberg un llistat amb els integrants del grup que pernoctin en cada ocasió. Únicament s’utilitzarà el carnet de grup si s’allotgen 10 o més persones. 

Documentació que cal presentar: 

 • CIF de l’entitat, organització o associació, o bé 
 • NIF de la persona física responsable del grup, o bé 
 • Un altre document, acceptat per l’administració, que certifiqui la condició de grup on figuri un dels components del grup com a responsable i acreditat mitjançant el seu NIF. 

Preu: 16 € 
*Aquesta modalitat de carnet està exempta dels descomptes corresponents al Programa Avantatges amb el Carnet d'Alberguista.

Carnet d'alberguista familiar

Adreçat a famílies formades per un o dos adults a càrrec de menors de 14 anys que puguin provar la seva condició de família mitjançant el llibre de família o equivalent. El carnet familiar podrà ser utilitzat de forma individual per cada un dels adults que formin la família. No serà en cap cas necessari la presència de la família al complet per a utilitzar el carnet familiar als albergs. A partir dels 14 anys, és obligatori disposar de carnet individual. Només es podran incloure al carnet familiar fills majors de 14 si pateixen alguna discapacitat legalment reconeguda. 

Documentació que cal presentar: 

 • Document d’identitat legalment constituït d’un dels adults, DNI, NIE o passaport original, o en el seu defecte una fotocòpia del mateix. 
 • Llibre de família o equivalent, o en el seu defecte una fotocòpia del mateix. 

Preu: 18 € 

Carnet d'alberguista familia nombrosa o monoparental

Gràcies al Departament de Benestar Social i Família, les famílies nombroses i les monoparentals de Catalunya gaudeixen de la exempció del carnet d’alberguista si presenten l’original del títol o del carnet individual de família nombrosa o monoparental a tots els albergs XANASCAT. En cas que es necessiti el carnet d’alberguista per a allotjar-se en albergs de fora de Catalunya es podrà sol•licitar el carnet d’alberguista familiar de forma gratuïta, sempre que compleixin els requisits d’expedició del carnet. NO es podrà tramitar un carnet individual, de forma gratuïta, per als membres de les famílies nombroses i/o monoparentals. 

Documentació que cal presentar: 

Preu: gratuït 

Carnet Internacional d'estudiant (ISIC)

El carnet d'estudiant internacional ISIC és un servei de la International Student Identity Card Association, una organització sense ànim de lucre associada a la International Student Travel Confederation ISTC. El carnet ISIC t'acredita com a estudiant a qualsevol país del mon. Està reconegut per la Unesco i la Comunitat Europea i podràs gaudir d'avantatges i descomptes arreu del món. 

Per a estudiants, a partir de 12 anys, que cursin qualsevol dels ensenyaments del sistema educatiu (E.S.O., Cicles Formatius, Batxillerat, Universitat,...) o que estiguin matriculats, a temps complet, en un curs reconegut oficialment. Consulta avantatges al web ISIC.

Validesa: Un any des de la data d’emissió. La durada dels carnet serà de 13 mesos, des del mes X al mes X de l’any següent. Exemple (Validity: 03/2016-03/2017)

Documentació que cal presentar: 

 • DNI, NIE o Passaport original 
 • 1 fotografia en color 
 • Matrícula o certificat del centre conforme l'interessat/da està matriculat/da l'any acadèmic vigent. 

Preu: 9 € 

Carnet Internacional de professor (ITIC)

Si no ets estudiant però ets professor en actiu pots gaudir dels serveis i descomptes que ofereixen el carnet de professor internacional ITIC. Per a professors en actiu adscrits en centres reconeguts oficialment i que acreditin que treballen a dedicació plena. 

Validesa: Curs acadèmic vigent: de l'1 de setembre fins a 31 de desembre de l'any següent (15 mesos) 

Documentació que cal presentar: 

 • DNI, NIE o Passaport original 
 • 1 fotografia en color 
 • Carnet de docent del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya o certificat del centre conforme l'interessat/da hi treballa a dedicació plena durant l'any acadèmic vigent. 

Preu: 9 € 

Carnet Jove Internacional (IYTC)

Si no ets estudiant però tens entre 0 i fins a 30 anys inclosos pots gaudir dels serveis i descomptes que ofereixen el carnet de jove internacional IYTC. 

Validesa: 1 any des de la data d'expedició 

Documentació que cal presentar: 

 • DNI, NIE o Passaport original 
 • 1 fotografia en color 

Preu: 9 €

Carnet Jove

Si sou majors de 18 anys podeu sol·licitar-lo online, els joves de 14 a 17 anys us caldrà demanar-lo presencialment a qualsevol Oficina de "La Caixa" (ara CaixaBank).

COM FER-TE'L EN LÍNIA:

 • Tenir entre 18 i 29 anys, ambdós inclosos (menors de 18 cal tramitar-lo presencialment).
 • Residir a Catalunya.
 • Omplir el formulari amb les dades que et demanem.
 • Efectuar el pagament en línia de la quota anual del Carnet, que és de 7,90€.
 • Passar a recollir el teu Carnet Jove a l'oficina de "la Caixa" que hagis escollit, passats uns 5 dies.

* Per a qualsevol incidència en la tramitació podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic [email protected] informant de les vostres dades personals i afegint-hi una breu explicació.

COM FER-TE'L PRESENCIALMENT:

Si ho prefereixes, pots passar-te a sol·licitar el Carnet Jove per qualsevol oficina que “la Caixa” ubicada a Catalunya. En el moment de sol·licitar el carnet, et caldrà presentar un document d'identitat i abonar la quota anual de 7’90€. En uns 5 dies després de la data de sol·licitud, ja podràs passar a recollir el Carnet Jove definitiu en aquella mateixa oficina. Cerca la teva oficina de La Caixa.