Vilamur acollirà aquest mes d’agost el Festival d’arts SIARTB

L’Ajuntament de Soriguera, conjuntament amb el seu veïnat, organitzen per primer cop el Festival d’arts SIARTB. Aquest vol ser un lloc de trobada i divulgació artística generant un aparador dels artistes contemporanis del Pirineu. SIARTB dóna visibilitat a l’art local i reivindica, alhora, la força i la màgia dels territoris de muntanya.

SIARTB ofereix un espai d’intercanvi, producció, exposició i venda d’art afavorint la generació de vincles més permanents que multipliquin la creació d’art contemporani, també, en territoris rurals.

El festival vol ser un experiment, un laboratori que permeti el contacte entre els visitants, els artistes i l’art. Un espai de divulgació i interacció artística on es puguin participar activament en el seu desenvolupament.   

SIARTB reuneix artistes de diferents disciplines: pintura, escultura, fotografia, arts escèniques i música, entre d’altres. Aquest portarà a terme en el sí del festival exposicions, espectacles, tallers i instal·lacions.

El Festival compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, la Direcció General de Joventut i el treball de nombrosos voluntaris del municipi i comarca.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Els espais del Festival

  1. Espai escènic i performatiu. Espai central d'activitats. Comptarà amb diferents espais escènics i actuacions de dansa. L’espai central es trobarà a la plaça de l'església amb l’escenari principal. Aquí se celebraran gran part de les actuacions durant el matí, la tarda i el vespre. Les actuacions del matí aniran destinades a un públic més infantil. Les de la tarda (a partir de les 16h.) tindran un caire més teatral amb diferents actuacions: dansa, show còmic, aeris, performance i màgia còmica; finalment al vespre (a partir de les 20h.) es clourà el festival cada dia amb un toc musical amb 5 actuacions diferents: jazz, rock, reggae, clàssica, música tradicional i dj’s (adjunt el programa complert del Festival)

 

  1. Exposició i venda d’art. Són els espais on exposaran les seves obres els artistes, que podran vendre-les si ho creuen oportú. Seran 4 espais principals repartits pel poble: porxos, el pati de “Lo Taller”, “Lo Taller” i el petit porxo. Els artistes seran locals prioritzant els artistes de Soriguera. Els espais s’organitzaran en mutu acord entre tots els artistes i l’organització. Per crear un ambient artístic al poble s’exposaran obres pels carrers, balcons i alguns llocs d’interès com el safareig. Vilamur serà una gran galeria d’art (adjunt el mapa del Festival

 

  1. Interacció artística. Espais d'activitat alternativa. Són espais a l'aire lliure repartits per tot el poble on s'hi faran micro-actuacions o micro-exposicions artístiques. La idea és que el propi festival sigui un espai de divulgació i interacció artística on els visitants puguin participar activa i artísticament en el seu desenvolupament, que la gent s'impliqui del fet artístic com a eina d'expressió.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Quan?

El 13 i el 14 d’agost de 2018

On?

El Festival es porta a terme a Vilamur, capital del municipi de Soriguera (Pallars Sobirà). Aquest amb només 72 habitants forma part dels 13 nuclis del municipi, amb una població total de 450 persones.

Contacte premsa:

Xavier Pedemonte i Roser Ràfols

Instagram: @festivalsiartb

Facebook: @festivalsiartb