• Servei Públic

Ecomuseu de les Valls d'Àneu

Grup moderat
Uneix-te al grup

Agenda (0)

No hi ha propers esdeveniments previstos

No s'han trobat resultats

No s'han trobat resultats

No s'han trobat resultats

No s'han trobat resultats

No s'han trobat resultats

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

Horari: De dilluns a divendres de 10 a 14 i de 17 a 20h. Dissabtes de 12 a 14h i de 18 a 20h . Diumenges de 12 a 14h, tarda tancat. Tancat els dies: 25 i 26 de desembre, 1 de gener, 6 de gener, 22 de gener, 12 de febrer, 21 d'abril Grups de més de deu persones: concertar visita.

+ Info

Descripció

Horari: De dilluns a divendres de 10 a 14 i de 17 a 20h. Dissabtes de 12 a 14h i de 18 a 20h . Diumenges de 12 a 14h, tarda tancat. Tancat els dies: 25 i 26 de desembre, 1 de gener, 6 de gener, 22 de gener, 12 de febrer, 21 d'abril Grups de més de deu persones: concertar visita. Del 7 al 15 de juliol els horaris seran: De dilluns a diumenge. Matins de 12h a 14h, Tardes de 18h a 20h. Diumenge tarda tancat.

L'Ecomuseu

El Juny de 1994 s'obre al públic l'Ecomuseu de les valls d'Àneu. Avui aquesta institució és una entitat viva que, a partir de la recerca, la conservació, la difusió i la restitució del nostre patrimoni integral vol participar i incidir en el desenvolupament econòmic i social de les valls d'Àneu i, també, de la resta del Pallars.

 

UNA NOVA CONCEPCIÓ

L'Ecomuseu de les valls d'Àneu neix a partir d'una nova concepció museològica i museogràfica on el visitant s'endinsa, d'una manera activa i participa, en les formes de vida del Pallars de principis de segle.

L'Ecomuseu permet de conèixer millor la realitat natural i cultural del territori aneuenc i les transformacions que s'hi han anat succeint a les darreres dècades. Donem al públic visitant una completa informació sobre el passat i el present de la zona i alhora propiciem la reflexió sobre les possibilitats de futur. A diferència dels museus tradicionals, l'Ecomuseu no es reclou en un edifici, sinó que s'escampa territori enllà per tal d´explicar la vida de les valls que el comformen. Es vertebra, doncs, a partir de centres patrimonials repartits pels pobles d'Àneu.

Actualment s'ofereixen diversos espais:

 

XARXES I ESTRUCTURES TERRITORIALS

 

PREMIS I GUARDONS

L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu ha estat nominat i ha obtingut diferents premis i guardons:

topEl 2010 obté el Premi extraordinari de museologia de l'Associació de Museòlegs de Catalunya.

topNominat com una de les meravelles del Pirineu, dins una iniciativa impulsada i desenvolupada per l'Organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio per tal de seleccionar les 7 meravelles del Patrimoni Cultural Material de Catalunya, d'entre 100 propostes que aspiraven a convertir-se en meravella de Catalunya, seleccionades per votació popular a inicis del 2007.

topCandidat als premis de museologia 2005, atorgats per l'Associació Catalana de Museòlegs, dins de la categoria dedicada a projectes, exposicions, experiències i activitats i institucions, per la posta en funcionament d’un projecte patrimonial i museístic d’acció determinant en el territori on s’ubica, per la seva singularitat i per la transcendència en la seva acció; un museu emmarcat en el seu entorn que permet relacionar elements monumentals, naturals, etnogràfics amb el paisatge dins del qual s'inscriuen.

topEl 2002 reb la menció especial del Jurat del VI Premi de Narració Literària Pirineu, per la tasca de difusió de la cultura pirinenca al Pallars Sobirà, i per la seva col·laboració i participació amb tots els mitjans per donar-la a conèixer.

topEl 1999 obté el Premi del Ministerio de Medio Ambiente per la contribució a la conservació dels espais Naturals Protegits a Espanya.

topEl 1998 és nominat al Premi Museu Europeu de l'any.

Premi Museu Europeu de l'any

topEl 1995 obté el Premi Nacional de Cultura Popular, atorgat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Membres del grup (6)

imatge de Raquel Picolo
imatge de Turisme Pallars Sobirà
imatge de Ecomuseu Valls d'Àneu
imatge de Admin