• Servei Públic

Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà

Grup moderat
Uneix-te al grup

Agenda (0)

No hi ha propers esdeveniments previstos

No s'han trobat resultats

No s'han trobat resultats

No s'han trobat resultats

No s'han trobat resultats

No s'han trobat resultats

Dades de contacte

DESCRIPCIÓ

Horari hivern: De dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 15,30 a 18 h, divendres de 9 a 14 h De l'1 de juny al 30 de setembre de 8 a 15 h

Horari estiu: 1 juny a 15 setembre, dilluns a divendres, 8-15 h.

+ Info

Descripció

Horari hivern: De dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 15,30 a 18 h, divendres de 9 a 14 h De l'1 de juny al 30 de setembre de 8 a 15 h

Horari estiu: 1 juny a 15 setembre, dilluns a divendres, 8-15 h.

L'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà (ACPS) fou creat pel conveni signat per l'Ajuntament de Sort, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el Departament de Cultura de la Generalitat el 27 de juliol de 1992 i fou inaugurat el 28 d'abril de 1995 per l'Honorable Conseller de Cultura, Joan Guitart i Agell. Forma part de la Xarxa d'Arxius Comarcals de la Generalitat de Catalunya, està adscrit al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i és gestionat pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà. L'ACPS custodia els fons de la majoria dels ajuntaments de la comarca, el fons del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el fons del districte notarial, de la Comptadoria d’Hipoteques, diversos fons patrimonials i personals i disposa d’una còpia en microfilm dels fons Pallars, Vilamur i Catalunya General del Archivo Ducal de Medinaceli. El 31 de desembre de 2012 l’ACPS, compta amb 982,3 metres lineals de documentació i 84.732 unitats no textuals.

Difusió:

 • Organització de cursos, seminaris i conferències que es donen a conèixer a través de l'agenda cultural que publica el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i de tríptics de cartells.
 • Organització de visites comentades de les instal.lacions de l'arxiu, adreçades fonamentalment a grups escolars o universitaris, però igualment obertes a altres col.lectius de ciutadans interessats. Aquestes visites han de ser concertades amb antelació.
 • Ressenya periòdica de les activitats de l'arxiu a la publicació trimestral "Arxius. Butlletí de la Subdirecció general d'Arxius" del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Normativa d'accés:
Document Nacional d'Identitat

Serveis de què disposa:

 • Consulta de documents.
 • Biblioteca i hemeroteca auxiliars. La biblioteca recull bibliografia comarcal i obres generals de referència
 • Reproducció: fotocòpies i digitalització de documents.

Contingut: 

 • Abast cronològic: segles X-XXI
 • Metres lineals: 1797

Bibliografia:

 • CASES I LOSCOS, M. Lluïsa. Catàleg de l'arxiu de protocols del districte de Sort. Barcelona: Fundació Noguera, 1995 (Col·lecció Inventaris d’Arxius Notarials de Catalunya), 156 pàg.
 • CASES, M.L.; MARUGAN, C.M. (2000): “Els arxius i la documentació pallaresa.”. Àrnica. núm. 44, p.32-40.
 • MARUGAN, C.M (2001): “Les fonts documentals per a l’estudi del medi natural al Pallars Sobirà”. La investigació al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Cinquenes Jornades d’Investigació del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici . Generalitat de Catalunya. Departament de Medi Ambient, Barruera, p. 321-432.
 • MARUGAN, C.M. (1997): “Inventari del fons de la Comptadoria d’Hipoteques de Sort”.Collegats. núm. 7. p.121-129. Tríptic Arxiu Històric Comarcal de Sort (1997)
 • Tríptic Arxiu Històric Comarcal de Sort (2001)

Membres del grup (3)

imatge de Admin